Världens bästa julskinka!

Den 3 dec genomförde Svenskt Sigill en provsmakning av Nibble Gårdsgris skinka på Långbro Värdshus. Nibbles skinka är inte vilken skinka som helst – den är klimatcertifierad, har högre halter av Omega 3 och är väldigt god enligt expertisen.

– Vi backar gärna hem till gammaldags mat på julbordet. Det är grisköttet som står i centrum, och det är viktigt med kvaliteten. Gärna generöst, lite mindre, men finare och bättre kvalitet säger Fredrik Eriksson, kock på Långbro Värdshus och Årets Kock.

Nibble har klimatcertifierat sin produktion enligt Svenskt Sigill, och de är faktiskt först i hela världen med detta. På Nibble betyder detta att man har gjort vad man kan för att minska klimatpåverkan i produktionen. Till exempel har man grön el, man sparar energi och kväve, och man jobbar aktivt med klimatsmart foder och friskare djur. Så här säger Sven-Erik Johansson:
– Det här är en viktig milstolpe på vägen, vi måste ständigt förnya och förbättra oss. Målet är att bli totalförsörjande vad gäller energi och protein så långt det bara går. Det finns inget slut på det här arbetet eftersom klimatet påverkas mer och mer.