Klimatcertifiering av livsmedel är ett system för producenter som vill minska sina utsläpp av klimatgaser och visa upp detta för konsumenter.
  • Om projektet
  • Filmer
  • Aktuellt
  • Kontakt
  • Underlagsrapporter
  • Frågor & svar
  • In English
  • Verktyg för att beräkna klimatpåverkan av varornas transporter

Underlagsrapporter

Skriv ut
Tweet

Underlag för utveckling av klimatreglerna

2008:1 Klimatpåverkan vid produktion och fiske av fisk och skaldjur

2009:1 Klimatpåverkan från primärförpackningar

2011:1 Utsläpp av växthusgaser i växtodling

2009:2 Utsläpp av växthusgaser i foderproduktionen

2009:3 Utsläpp av växthusgaser i mjölkproduktionen

2009:4 Utsläpp av växthusgaser vid produktion av nötkött

2009:5 Utsläpp av växthusgaser vid produktion av griskött

2009:6 Utsläpp av växthusgaser vid produktion av kycklingkött

2009:7 Utsläpp av växthusgaser vid produktion av ägg

2010:1 Klimatpåverkan från livsmedelstransporter

2011:2 Primärproduktion av livsmedel – En förstudie avseende köldmedium och energianvändning

2010:2 Utsläpp av klimatgaser vid produktion av lammkött

2012:1 Recognition of equivalent certification systems

Hur stor effekt ger klimatreglerna i minskad klimatpåverkan?

Kvantifiering av klimatcertifieringens effekter – växtodling

Kvantifiering av klimatcertifieringens effekter – nötkött

Kvantifiering av klimatcertifieringens effekter – gris

Kvantifiering av klimatcertifieringens effekter – kyckling och ägg

Kvantifiering av klimatcertifieringens effekter – mjölk

Kvantifiering av klimatcertifieringens effekter – fisk

Vad säger konsumenten?

Konsumentundersökning maj 2012

Konsumentundersökning 2010-06-15

Läs även pressmeddelandet: 3 av 4 vill välja mat med lägre klimatpåverkan

  • Regelverket

    • Alla regler
    • Gården
    • Växtodling
    • Djurhållning
    • Växthusodling
    • Fiske/ Vattenbruk
    • Transporter
    • Förpackning/ Förädling/ Hantering
    • Import

Klimatcertifiering för mat C/O Sigill Kvalitetssystem AB, 105 33 Stockholm

Logga in (Administratörer)