Klimatcertifiering av livsmedel är ett system för producenter som vill minska sina utsläpp av klimatgaser och visa upp detta för konsumenter.
  • Om projektet
  • Filmer
  • Aktuellt
  • Kontakt
  • Underlagsrapporter
  • Frågor & svar
  • In English

När kommer klimatcertifieringen att vara klar?

Skriv ut
Tweet

Klimatcertifieringsprojektet presenterade de första reglerna under sommaren 2009. De första certifierade produkterna kom ut på marknaden under mitten av 2010.

Fler Frågor & Svar

  • Har maten verkligen så stor klimatpåverkan?

  • Varför behövs en klimatcertifiering av livsmedel?

  • Vad är bakgrunden till projektet?

  • Vilka är med i klimatcertifieringsprojektet?

  • Är det risk att man tappar bort andra viktiga miljöfrågor i en klimatcertifiering?

  • Hur kommer klimatreglerna att användas?

  • Varför ser reglerna ut som de gör?

  • Varför går det att klimatcertifiera kött?

  • Är det pålitligt?

  • Blir maten dyrare?

  • Regelverket

    • Alla regler
    • Gården
    • Växtodling
    • Djurhållning
    • Växthusodling
    • Fiske/ Vattenbruk
    • Transporter
    • Förpackning/ Förädling/ Hantering
    • Import

Klimatcertifiering för mat C/O Sigill Kvalitetssystem AB, 105 33 Stockholm

Logga in (Administratörer)