Findus först ut med klimatcertifierad spenat!

Nu har Findus börjat införa klimatcertifiering enligt Svenskt Sigills tilläggscertifiering på ett antal av de svenskodlade grönsakerna.

– Findus grönsaker odlas i Skåne och Halland, och våra bönder följer stränga regler som innebär så liten miljöpåverkan som möjligt, berättar Anna Roslund Broekman, kommunikations- och csr-ansvarig på Findus.

Till en början är det sju produkter som får bära Svenskt Sigills tilläggsmärke för klimatcertifiering.

– Vi är mycket glada över att vi inlett detta samarbete med Svenskt Sigill, säger Sandra Lindh, marknadschef grönsaker inom Findus. Vi vet att många konsumenter vill veta var deras mat och grönsaker kommer från. Från årsskiftet 2011 kommer det bli möjligt för våra konsumenter att via vår hemsida www.findus.se, gå in och få veta ursprunget på våra olika grönsaker, inte bara de svenskodlade.

På förpackningarnas baksida finns en bild på den bonde som odlar de grönsaker som du som konsument köpt. Där finns också en karta som visar var grönsakerna odlats.

– Vi är glada att Findus är först ut med att klimatcertifiera grönsaker. Redan nu finns klimatcertifierad mjölk, griskött och blommor från Svenskt Sigill. Och flera producenter står i kö för certifiering, säger Anders Karlsson, ansvarig för frukt och grönt på Svenskt Sigill.

För mer information vänligen kontakta: