”Ät mer grönsaker och mindre kött – bra för både miljön och hälsan”

–Att välja klimatcertifierade och ekologiska produkter är exempel på miljösmarta val, säger Anna-Karin Johansson, livsmedelsstrateg på Livsmedelsverket.

Idag presenterade Livsmedelsverket en rapport från SIK. Rapporten är en sammanställning av aktuell kunskap om hur produktionen av olika sorters kött, mjölk, ost och ägg påverkar miljön i Sverige och andra länder. Utifrån rapporten har Livsmedelsverkets information om miljösmarta matval uppdaterats. Rubriken är ”Ät mer grönsaker och mindre kött – bra för både miljön och hälsan”. I pressmeddelandet säger Anna-Karin johansson på Livsmedelsverket följande:

– Vi har också ny information om ägg, mjölk och ost och hur man kan tänka där som konsument. Att välja klimatcertifierade och ekologiska produkter är exempel på miljösmarta val, säger Anna-Karin Johansson.

Nyheten från Livsmedelsverket spreds i riksmedia, och över 3,5 miljon människor nåddes av budskapet att klimatcertifierat är ett bra miljöval.

Läs pressmeddelandet här.