Klimatcertifiering av livsmedel är ett system för producenter som vill minska sina utsläpp av klimatgaser och visa upp detta för konsumenter.
  • Om projektet
  • Filmer
  • Aktuellt
  • Kontakt
  • Underlagsrapporter
  • Frågor & svar
  • In English

Är det pålitligt?

Skriv ut
Tweet

Certifieringen är en tredjepartscertifiering vilket innebär att en opartisk och oberoende aktör granskar att den som marknadsför en produkt som klimatcertifierad har uppfyllt ställda regler. Detta garanterar att ett seriöst arbete bedrivs.

Fler Frågor & Svar

  • Har maten verkligen så stor klimatpåverkan?

  • Varför behövs en klimatcertifiering av livsmedel?

  • Vad är bakgrunden till projektet?

  • Vilka är med i klimatcertifieringsprojektet?

  • Är det risk att man tappar bort andra viktiga miljöfrågor i en klimatcertifiering?

  • Hur kommer klimatreglerna att användas?

  • När kommer klimatcertifieringen att vara klar?

  • Varför ser reglerna ut som de gör?

  • Varför går det att klimatcertifiera kött?

  • Blir maten dyrare?

  • Regelverket

    • Alla regler
    • Gården
    • Växtodling
    • Djurhållning
    • Växthusodling
    • Fiske/ Vattenbruk
    • Transporter
    • Förpackning/ Förädling/ Hantering
    • Import

Klimatcertifiering för mat C/O Sigill Kvalitetssystem AB, 105 33 Stockholm

Logga in (Administratörer)